top of page
  • Foto del escritorEva Rolduà

Ràdio Begur opta pel protocol Dante per a l'emissió en alta qualitat amb DinesatPro Radio 11

La combinació de protocols de programari, maquinari i xarxa permet treballar l'emissora amb àudio digital multicanal, sense comprimir i amb baixa latència.


L'emissora municipal Ràdio Begur, amb ja gairebé 30 anys d'història, ha iniciat aquest 2021 amb una inversió molt interessant basada en el protocol #Dante.

Aquesta ràdio del Baix Empordà (Girona), ha apostat per oferir màxima qualitat d'àudio digital implementant un sistema #IP que -sense cap mena de dubte- suposa tota una revolució en els sistemes de radiodifusió ( i que també funciona a la perfecció amb els canals de televisió) ja que el rendiment és infinitament més gran, a més de simplificar els desplegaments en els estudis i connexions a taula, micròfons, amplificador i transmissor.


A Ràdio Begur, el nou protocol Dante s'empra sobre el sistema d'automatització #DinesatPro ràdio 11 amb taula #AEQ Capitol IP12, després d'aquest recent canvi dels estudis de l'emissora municipal.


Amb Dante, es treballa amb àudio multicanal, sense comprimir, amb baixa latència; ja que reemplacen totes les connexions analògiques per una xarxa informàtica, enviant sense esforç vídeo o centenars de canals d'àudio per cables Ethernet amb una perfecta fidelitat digital. A Begur han aconseguit un estudi on s'han reemplaçat totes les connexions analògiques per una xarxa amb qualitat digital. S'han oblidat dels llargs cables punt a punt que suposen uns costos més elevats. Per no oblidar la simplicitat que suposa treure les múltiples connexions, menys fiables i més problemàtiques, o un millor manteniment del cablejat. I tot això, compatible amb el sistema d'Automatització DinesatPro Ràdio 11 de #Hardata que comercialitzem des #ICCBroadcast.

28 visualizaciones0 comentarios
bottom of page